Sjoemelt Mercedes met achtervleugel? FIA gaat het checken: ‘Ze gaan er 70 tot 80 kg druk op leggen’

20 november 2021

Red Bull denkt al een tijdje dat Mercedes rare trucs uithaalt met de achtervleugel. Trucs die niet volgens de reglementen zijn. Red Bull heeft de FIA verzocht om die vleugels, die Verstappen laatst eigenhandig ging checken, aan een test te onderwerpen.


Het vermoeden van Red Bull is dat Mercedes een doorbuigende achtervleugel inzet. Red Bull-teambaas Christan Horner geeft aan wat de F1 na de kwalificatie van zaterdag gaat doen. "Ze gaan druk leggen op de achtervleugel, zo'n 70 tot 80 kilo", aldus Horner.

"Dat gaan ze langzaamaan vergroten om te kijken in hoeverre de vleugel inzakt. Als de vleugel zo ontwikkeld is dat deze meegeeft, is dat een slim ontwerp, maar is het reglementair? Wij denken van niet. We zijn heel blij dat de FIA dit oppakt."

FIA
Horner lijkt dag en nacht de Merc-vleugeltjes te analyseren. "Boven 250 km/u zie je dat de vleugel begint met bewegen", zo gaat hij door. "Met fotografie op hoge snelheid hebben we het kunnen zien. De FIA heeft maar 5 man die hier naar kijken, er zijn duizenden ingenieurs in de pitstraat."