Slecht nieuws voor Formule 1-fans: niemand welkom op Imola

28 oktober 2020

REUTERS

Lang hield de organisatie van de GP van Emilia-Romagna hoop op een race mét fans, maar de Italiaanse overheid verbiedt nu toch toeschouwers bij de terugkeer van Formule 1 op Imola.


Slecht nieuws voor de Formule 1-fan, de poorten blijven dit weekend dicht als de koningsklasse voor het eerst sinds 2006 weer op het historische asfalt van Imola racet. Vorige maand kreeg het circuit nog toestemming om 13.000 kaartjes te verkopen, maar dat alles blijkt nu voor niks. De Italiaanse overheid durft het vanwege de oplopende corona-cijfers niet aan. 

Uitzondering
Een bericht dat al even in de lucht hing, na de laatste door premier Giuseppe Conti aangekondigde maatregelen waarin al een streep ging door evenementen met grote groepen mensen. De gouverneur van Emilia Romagna probeerde de laatste dagen nog een uitzonderingspositie voor de F1-race te verkrijgen bij de minister van Volksgezondheid, maar zonder resultaat.

Hoop op Bahrein
Het slechte nieuw vanuit Italië is een nieuwe domper voor de Formule 1. In Portugal was afgelopen weekend veel publiek, maar daar moest het toeschouwersaantal op het allerlaatst ook al met de helft worden teruggeschroefd. In Turkije is over 2 weken niemand welkom en ook de laatste race in Abu Dhabi is achter gesloten deuren. Over fans bij de 2 tussenliggende races in Bahrein is nog geen definitief besluit genomen.