Slecht nieuws voor Nederlandse kijkers: Duitse RTL stopt met uitzenden Formule 1-races

21 juni 2020

BSR Agency

Hoewel het Formule 1-seizoen officieel nog moet beginnen hebben Duitse fans vandaag treurig nieuws te horen gekregen. Na 30 jaar stopt het Duitse tv-station RTL met het live uitzenden van de races en lijkt de Formule 1 in Duitsland, net als hier in Nederland, achter de betaalmuur te verdwijnen. En dat is ook voor een hoop Nederlandse kijkers een tegenvaller.


Geen Ziggo? Zapp naar RTL!
Wie namelijk geen abonnement had op Ziggo Sport kon altijd uitwijken naar de gratis te bekijken Duitse zender om toch Max Verstappen live in actie te zien. Maar na 30 jaar trekt RTL de stekker eruit. Dat betekent dat er na dit seizoen geen races meer te zien zijn op de Duitse televisiezender.

Concurrenten bieden meer
Gemiddeld schakelden er vorig seizoen ruim 4 miljoen mensen in voor een F1-race op RTL. De zender zegt dat het puur een financiële reden is om niet de uitzendrechten te kopen. "Als er concurrenten in het spel zijn die bereid zijn om dubbele te bieden, moet je onvermijdelijk met een exit-scenario rekening houden'', aldus RTL. De verwachting is dat na bijvoorbeeld Groot-Brittannië en Nederland ook in Duitsland de Formule 1 naar de betaalzenders gaat.