‘Slippende banden kostte Verstappen de zege in Bahrein’

5 april 2021

AP

Max Verstappen was heel het weekend goed in Bahrein en was de favoriet voor de zege op zondag. Hij startte van pole position, maar moest uiteindelijk de overwinning aan Lewis Hamilton laten. Helmut Marko, de topadviseur van Red Bull, zegt tegen Formel1.de dat het aan technische problemen lag.


Marko zegt dat Verstappen (en Sergio Pérez trouwens ook) in de beginfase 3 tienden van een seconde per ronde heeft verloren. Dat kwam door een probleem met het differentieel. Dat ding bepaalt hoe de wielen van de raceauto's draaien. "Ze hadden niet alleen minder grip, maar de achterwielen begonnen meer te slippen en de banden werden daardoor te snel heet", aldus Marko.

Nóg een probleem
Verstappen kon daardoor niet wegrijden bij Hamilton, zijn naaste achtervolger. De Brit dook daarom snel naar binnen voor zijn 1e pitstop en kwam - na de pitstop van Verstappen - vóór de Nederlander op de baan. "En we hadden nog een probleem, want we moesten het motorvermogen terugdraaien vanwege temperatuurproblemen", weet Marko. "Toch slaagde Max er nog in om terug te komen."

Hamilton won uiteindelijk de race, voor Verstappen.