Speciale drive-in voor 1e GP van 2020 op circuit Zandvoort: ‘Voor het zorgpersoneel’

1 juli 2020

ANP

De 1e Formule 1-race van het uitgestelde seizoen is zondag voor een paar gelukkigen te volgen op Circuit Zandvoort. Op het circuit, waar in mei eigenlijk voor het eerst in ruim 30 jaar weer Formule 1-wagens zouden scheuren, wordt een zogenoemde drive-in-show georganiseerd. Dat maakte voormalig coureur Robert Doornbos woensdagochtend bekend in de 538 Ochtendshow.


Op het circuit is voor een enorm podium met groot scherm ruimte voor 50 auto’s van waaruit 100 mensen de Grand Prix van Oostenrijk live kunnen volgen. Nooit eerder werd er een drive-in georganiseerd op een Formule 1-circuit.

Zorgpersoneel
Doornbos noemt het initiatief ‘uniek en een absolute wereldprimeur’. De oud-coureur zei het extra mooi te vinden dat de organisatie extra aandacht heeft voor medisch personeel. Een groot deel van de toegangskaarten gaat namelijk naar ziekenhuismedewerkers. 40 verpleegkundigen en artsen die de afgelopen maanden hun handen vol hebben gehad aan de coronacrisis mogen, mits ze racefan zijn, van de ‘frontlinie naar pole position’. 

'We wilden iets terugdoen'
"We hebben veel aan hen te danken en willen met dit kleine gebaar graag iets terugdoen voor al het harde werk op de ic”, zegt Hans Erik Tuijt van Heineken, dat de drive-in organiseert. "Puur als bedankje en hart onder de riem voor deze helden die in de frontlinie staan.”