Dit zijn de nieuwe Formule 1-regels van 2018

Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, heeft aangegeven de sport attractiever te willen maken. Ze hebben voor dit jaar weer een paar nieuwe regels bedacht om het wat spannender te maken in de F1.

Motoren
De teams mogen dit seizoen nog maar 3 keer van motor wisselen. Dat betekent dat de coureurs 7 races met dezelfde motor kunnen rijden. De volgende motoren mogen worden gewisseld (met de aantallen erbij hoe vaak):

• 3x verbrandingsmotor
• 3x MGU-H
• 3x Turbo
• 2x Energy Store
• 2x Control Electronics
• 2x MGU-H

Gridstraffen
Ook de gridstraffen zijn dit jaar wat anders. Vorig seizoen was het allemaal heel lastig, dus dit seizoen wilde Liberty Media het iets versimpelen. Als je dit seizoen een gridstraf krijgt van 15 of meer plekken, begin je achteraan. Stel, coureur 1 meldt op donderdagochtend dat-ie een aanpassing aan zijn auto doet (en bijvoorbeeld een straf krijgt van 15 plekken) begint hij achteraan. Maar als er daarna nog een coureur een straf van 15 (of meer, dat maakt niet uit) plekken komt, schuift coureur 1 een plekje op.

Halo
En natuurlijk is er de halo. 9 van de 10 teams stemden ‘nee’ tegen de halo, maar toch is dat ding er. Het ding boven de auto zorgt voor meer hoofdbescherming bij de coureurs, maar het zicht wordt er wel iets minder door.

Andere achterkant
Ten slotte nog een kleine aanpassing: de T-wing en de haaienvin mogen dit jaar niet meer van de F1-bazen. Dat was een soort verlengde motorkap aan de achterkant van de auto. Het ‘kontje’ van de bolide ziet er dit seizoen dus totaal anders uit.

Meer Formule 1-regels? Hier worden de andere regels in de Formule 1 uitgelegd!