Spoorwegen gaan flink investeren om Zandvoort beter bereikbaar te maken

5 juni 2019

ROBIN UTRECHT

De spoorwegen gaan er alles aan doen om in mei volgend jaar een grote publieksstroom te vervoeren naar de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort.


"We investeren €1,5 miljoen om van de boemeltrein van Haarlem naar Zandvoort binnen 10 maanden een intercity te maken. Het is een spoedklus om de evenementenlijn klaar te maken voor de Max-fans’’, aldus een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail in De Telegraaf.

"We mikken op een verdubbeling van het aantal treinen naar 8 per uur. Afhankelijk van het ingezette NS-materieel mogelijk meer", aldus de woordvoerder.

Schattig stationnetje 
Er zullen op het traject onder meer extra stroomkabels worden aangelegd zodat de bovenleiding meer vermogen krijgt. Ook zijn extra storingsmedewerkers paraat. Met de NS en de gemeente Zandvoort zal ProRail verder het kleine schattige stationnetje van de kustplaats uitbreiden, mogelijk met een extra perron en een extra in- en uitgang.

De spoorbeheerder presenteert woensdag een plan om het grootste deel van de verwachte 300.000 racefans met de trein te vervoeren.