Sportmoment juli: Supertalent Verstappen wint in Zandvoort (video)

Harry Nijland • 07:00, 18-12-2014 / Laatste Update: 07:42, 13-12-2023

Max Verstappen is de jongste winnaar van de Zandvoort Masters ooit. Verstappen startte vanuit poleposition en reed zowat meteen weg bij de concurrentie.

De vader van Max Verstappen, Jos Verstappen, won de Zandvoort Masters 21 jaar geleden. Max Verstappen is de jongste winnaar ooit van de Masters. Hij won de wedstrijd op zijn 16e. Ook is Verstappen na zijn vader Jos en na Tom Coronel de derde Nederlander die deze race in de Formule 3 wint.

Verstappen rijdt nu in de Formule 1, hieronder beelden van zijn eerste race in deze klasse.

Andere hoogtepunten:

04-07. Inge Dekker heeft op de openingsdag van de open Franse zwemkampioenschappen in Vichy de 100 meter vlinderslag gewonnen. Dekker haar finish was ruim een seconde eerder dan die van de nummer 2, de Australische Emma McKeon.

06-07. De Nederlandse volleyballers plaatsen zich na de zege op Tsjechië voor de tussenfinale van de World League in Sydney. Oranje won het duel uiteindelijk met 3-0.

26-06. De Nederlandse waterpolosters grijpen net naast de Europese titel. Tot aan de finale werd alles gewonnen door de vrouwen, maar in de finale wordt de ploeg ingemaakt door de Spaanse dames met 5-10.