STEM! Welke 3 coureurs vond jij het beste in Italië?

8 september 2019

AFP

Charles Leclerc knokte zich zondag naar de zege op het asfalt in Italië. Daarmee werd hij de eerste Ferrari-coureur sinds 2010 die een Formule 1-race wint op Monza. De Grand Prix van Italië kende crashes, inhaalacties en chaos. Welke 3 coureurs presteerden - volgens jou - het beste onder die druk?


We lichten een paar coureurs voor je uit, maar je bent natuurlijk vrij om andere coureurs te kiezen!

Leclerc
Om maar te beginnen met de winnaar van de race: Leclerc! De Monegask hield de hele race lang 2 drukkende Mercedes-coureurs achter zich. Vorig weekend was hij al de snelste in België, dit weekend is de jonge coureur ook de snelste in Italië. Door de tv-kijkers al gekozen tot Driver of the Day!

Ricciardo
Een Renault op de 4e plek, dat zien we niet vaak! De Australische Daniel Ricciardo reed een uitstekende race en pakte het hoogst haalbare resultaat. Het is eigenlijk een soort van eerste plek voor de Renault-coureur.

Giovinazzi
De Italiaan presteerde fantastisch in zijn 'thuisrace'. Antonio Giovinazzi werd 9e en pakte daarmee voor de 2e keer dit Formule 1-seizoen punten. Zijn totaal staat nu op 3 punten, terwijl teamgenoot Kimi Raikkonen er 31 heeft.

Verstappen
Hij heeft wel eens beter gereden, maar van P19 naar P8 rijden is geen slechte prestatie! Zeker als je bedenkt dat Max Verstappen in de eerste ronde direct naar binnen moest voor een nieuwe voorvleugel.

Welke 3 coureurs vond jij het beste in Italië?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...