Steun uit onverwachte hoek: Räikkönen neemt het op voor rijstijl van Verstappen

11 oktober 2018

GettyImages

Waar Sebastian Vettel nog flink liep te zeiken op de rijstijl van Max Verstappen, denk zijn Ferrari teamgenoot Kimi Räikkönen er heel anders over. De Nederlander en de Fin kwamen tegen elkaar aan tijdens de GP in Japan.


Verstappen verremde zich in een bocht en bij het terug op de baan komen, kwam hij tegen Räikkönen aan.

Ongelukje
Räikkönen verloor door de botsing zijn 4e plek aan Sebastian Vettel en daarom kreeg Verstappen 5 seconden straftijd. Maar de Fin denkt dat Verstappen er misschien niet zoveel aan kon doen, zegt hij tegen Motorsport.com.

Onmogelijk om te sturen
"In de situatie tussen mij en Verstappen is het moeilijk om te zeggen dat het zijn fout was, want als je terugkomt op de baan via de kerbstones, is het soms onmogelijk om je stuiterende auto nog goed te kunnen bijsturen", zegt Räikkönen.

Geen opzet
De Fin noemt het incident een bijzondere situatie waar hij en Verstappen in terecht waren gekomen. "Ik denk niet dat hij iemand expres heeft willen raken, maar het is wel wat er gebeurde."

Agressieve rijstijl?
Terwijl Vettel, die in Japan ook een incident had met Verstappen, zegt dat het komt door de agressieve rijstijl van de Nederlander, ziet Räikkönen dat toch anders: "Ik denk dat als we naast elkaar op het circuit hadden gereden, hij me heus niet zo gesneden zou hebben omdat we allemaal weten wat er dan kan gebeuren."

Niet boos, wel teleurgesteld
Räikkönen is dus niet boos op Verstappen, maar baalt wel dat het gebeurde: "Ik probeerde zoveel mogelijk ruimte te geven door zelf zo ver mogelijk naar de buitenkant te gaan. Maar misschien kon hij niet verder naar binnen sturen en stuiterde hij gewoon op mijn lijn. In een een ideale wereld had hij mij meer ruimte gegeven, maarja, misschien kon hij er niet meer aan doen..."

Bekijk het incident hier onder nog een keer.