Stoeltjes raken op voor Hülkenberg: ‘Heb het op dit moment niet meer in eigen hand’

20 september 2019

Getty Images

Nico Hülkenberg heeft nog altijd geen zitje in de Formule 1 voor volgend seizoen. Hij zag zijn plek bij Renault ingenomen worden door de Fransman Esteban Ocon en Haas koos voor 2020 voor de namen die er nu zitten: Romain Grosjean en Kevin Magnussen. De tijd begint dus te dringen voor Hülkenberg, die bezig is aan zijn 9de seizoen.


"Je moet voor jezelf eerst kijken welke zitjes beschikbaar zijn en welke niet. Dat is volgens mij vrij duidelijk. En op dit moment heb ik het niet allemaal meer in eigen hand", sprak hij tegenover Motorsport.

Presteren
Hülkenberg weet wat hem te doen staat: presteren. "Ik denk dat er nog wel steeds mogelijkheden en reële kansen zijn, maar in deze wereld weet je het nooit zeker", aldus Hülk.

Wel zou  hij de uitdaging aangaan, als de kans er komt. "Nou, tegen zo’n auto kan ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik denk dat ik die kans dus maar moet aanpakken Het zou natuurlijk een enorme uitdaging zijn. Want zoals we allemaal weten is Max een ‘killer’ en één van de snelste jongens van dit moment. Maar ik zou die uitdaging natuurlijk wel aan willen gaan", stelde Hülkenberg, die een zitje in 2020 bij Red Bull niet realistisch vindt. "Nee, niet echt."

Waar is nog een stoeltje vrij?

Red Bull
Alfa Romeo
Williams
Toro Rosso (2)