Sunderland eerste etappewinnaar Dakar Rally

Harry Nijland • 15:55, 04-01-2015 / Laatste Update: 10:31, 13-12-2023

VILLA CARLOZ PAZ - De Brit Sam Sunderland heeft een vliegende start gemaakt in de Dakar Rally. De 25-jarige KTM-rijder won zondag de eerste etappe bij de motoren.

Hij legde de proef over 175 kilometer tussen Buenos Aires en Villa Carlos Paz in Argentinië af in 1 uur en 18.57 minuten. De Portugees Paulo Gonçalves (Honda) finishte als tweede. Hij was slechts vijf seconden langzamer.

Marc Coma
Titelverdediger Marc Coma reed solide naar de derde plaats op 1.12 van de winnaar. De Spanjaard mikt dit jaar op zijn vijfde eindzege in de woenstijnrally, die dit jaar Argentinië, Bolivia en Chili aandoet.

Frans Verhoeven kon zich niet meten met de snelsten, maar de Brabantse routinier zat keurig bij de eerste twintig. De motorcrosser, die voor Yamaha Nederland rijdt, gaf ruim vijf minuten toe op winnaar Sunderland.