Teambaas Ferrari bijt van zich af na kritiek: ‘Er is niks mis met ons strategieteam’

11 augustus 2022

Getty

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft al een hoop kritiek te verduren gekregen dit seizoen. Zijn team heeft op papier misschien wel de snelste auto, maar op het circuit lukt het ze maar niet om die snelheid te vertalen in overwinningen. En dat heeft voor een groot deel te maken met de slechte strategiekeuzes die het team neemt.


De titelkansen van Charles Leclerc zijn door de strategieblunders erg klein geworden. 1 van de meest pijnlijke momenten dit seizoen voor Leclerc was ongetwijfeld de blunder die zijn team beging tijdens zijn thuisrace in Monaco. Het team schatte de overgangsperiode van natte naar droge banden niet goed in en dat zorgde er voor dat Red Bull-coureur Sergio Perez hem kon passeren. Later lukte dat Max Verstappen ook.

Lees ook: Red Bull-topman kraakt Ferrari helemaal af: ‘Ze doen daar bijna alles verkeerd’

Blunders
Zo zijn er nog een aantal voorbeelden van slechte keuzes in strategie. Zoals tijdens de Britse Grand Prix, waarin Leclerc niet naar binnen werd gehaald onder een safety car en van de 1e naar de 4e plaats terugviel. En in Hongarije, toen de Monegask opeens harde banden onder zijn auto kreeg en van een zeker lijkende 1e plaats helemaal naar de 6e plaats terugviel. Bij Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz ging het in Frankrijk ook mis met de strategie.

Vertrouwen
Ondanks al deze blunders blijft Binotto veel vertrouwen houden in het huidige strategieteam. "We kunnen niet perfect zijn, niemand is ooit perfect", zegt hij in een interview met Autosport. "We moeten onszelf overal blijven verbeteren, bij de aero, het chassis, de motor en de strategie. Maar nu ik dat gezegd heb: ik vind dat we een goed team op de strategie hebben zitten. Het is geen zwakte van ons." Wij zijn benieuwd hoe Charles en Carlos daarover denken, Mattia.