Teambaas Haas écht kwaad op Grosjean en Magnussen: ‘Zitten in de problemen’

15 juli 2019

Getty Images

De Grand Prix van Groot-Brittannië duurde voor Haas F1 zondag bizar kort. Al in de openingsronde knalden Romain Grosjean en Kevin Magnussen met hun bolides tegen elkaar: einde race. Teambaas Günther Steiner is totaal niet te spreken over de actie.


"Dit was een heel teleurstellende race voor ons", mopperde Steiner. "Het beste wat onze coureurs blijkbaar konden doen, was een schep meenemen naar deze race. Daarmee hebben ze de put waarin we zitten nog dieper gemaakt."

Dramastart
Haas beleeft vooralsnog een bijzonder teleurstellend seizoen, zowel op als naast de baan. Grosjean en Magnussen reden pas 16 punten bij elkaar en vorige week ontstond ook nog eens gedoe met hoofdsponsor Rich Energy.

"Ze zitten beiden in de problemen", zei Steiner over zijn coureurs. "Wat hier is gebeurd, valt niet te accepteren. Iedereen bij het team werkt keihard om uit de problemen te komen. Nu hebben we de kans om te laten zien wat we kunnen en botsen we met elkaar in bocht 5. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik het zag gebeuren. Onacceptabel."

Bekijk de samenvatting van de Grand Prix van Groot-Brittannië.