Teambaas Red Bull: ‘Max Verstappen in de vorm van zijn leven’

9 juli 2019

BSR

Het vertrek van Daniel Ricciardo bij het Formule 1-team Red Bull heeft Max Verstappen goed gedaan, denkt teambaas Christian Horner. ,,Max heeft de rol van kopman overgenomen en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Hij is gegroeid naar een nog volwassener en doelgerichter coureur", aldus de Engelsman in aanloop naar de Grote Prijs van Groot-Brittannië op circuit Silverstone.


De Australiër, winnaar van 7 grands prix, heeft Red Bull dit jaar verruild voor Renault.

'Max in vorm van zijn leven'
,,Ricciardo was een persoonlijkheid, met een groot gevoel voor humor en Max stond altijd een beetje bij hem in de schaduw. Maar dat is nu heel anders", aldus Horner. ,,Als coureur verkeert Max in de vorm van zijn leven. Als je de laatste 12 maanden in ogenschouw neemt, dan is hij de beste coureur in het veld. Hij zit niet in de beste auto, maar hij presteert buitengewoon en heeft sinds Montreal vorig jaar praktisch geen fout meer gemaakt."

Uitstekende cijfers
De cijfers spreken voor zich; van de laatste 24 races won Verstappen er 3, eindigde hij 4 keer als 2e en 6 keer als 3e. Zijn indrukwekkende zege 2 weken terug in de Grote Prijs van Oostenrijk was al zijn 25ste podiumplek. De Limburger is daarmee recordhouder bij coureurs onder de 21 jaar. ,,Max is de nieuwe generatie en het zou fantastisch zijn voor de sport als we hem neus-aan-neus met Lewis Hamilton kunnen zien racen. Hij is het grootste bezit van Red Bull en wij moeten hem een auto leveren waarin hij daadwerkelijk voor de wereldtitel kan strijden", aldus Horner.