Teambaas Red Bull snapt Indy 500-deelname Alonso niet: ‘Rijp voor de psychiater’

14 april 2017

EPA

Mocht Max Verstappen ooit willen meedoen aan de Indy 500, dan is de Nederlander bij Christian Horner aan het verkeerde adres. De teambaas van Red Bull zei vrijdag dat hij zijn coureurs tijdens het Formule 1-seizoen nooit toestemming zal geven voor zo'n uitstapje.


,,Het is alsof je ineens een ander vriendinnetje neemt en daarna toch weer terugkeert bij je oude liefde'', zei Horner in Bahrein, waar dit weekend de derde Grand Prix van het seizoen op het programma staat.

Alonso
De teambaas van de Oostenrijkse renstal kreeg op de persconferentie vragen over Fernando Alonso, die volgende maand de Grote Prijs van Monaco overslaat om de Amerikaanse raceklassieker Indy 500 te rijden. De Spanjaard kreeg daar van zijn team McLaren toestemming voor.

,,Hij moet knettergek zijn, de Indy 500 is de gekste wedstrijd die ik ooit heb gezien'', zei Horner. ,,Zonder te testen springt hij zomaar in zo'n auto. Persoonlijk denk ik dat hij rijp is voor een bezoekje aan de psychiater.''

'Ongelukkige coureur'
Horner zei het met wat sarcasme, aangezien directeur Zak Brown van McLaren naast hem zat. ,,Zak heeft een ongelukkige coureur in zijn team en probeert hem te motiveren door hem naar Indianapolis te sturen. Ik zou het nooit doen, maar misschien pakt het voor McLaren wel goed uit.''