Teambaas Wolff denkt dat rivalen bij Mercedes in de buurt komen

20 maart 2017

AFP

De verschillen tussen de topteams in de Formule 1 zijn kleiner geworden, zo denkt teambaas Toto Wolff van Mercedes. Wolff verwacht om die reden meer strijd vooraan. ,,Dat is mijn conclusie na de testdagen in Barcelona, hoewel niet ieder team daar misschien zijn volle potentie heeft laten zien.''


De teams testten in Barcelona hun nieuwe auto's, die door technische aanpassingen en bredere banden nog weer sneller zijn geworden. Wolff zag dat Ferrari de snelste was, maar dat Mercedes nauwelijks onderdeed en zich vooral heel betrouwbaar bewees. ,,Wij zijn uiteraard de laatste 3 jaren bijzonder succesvol geweest, maar geen enkel team heeft ooit zijn succes kunnen voortzetten na een ingrijpende verandering van de regels'', waarschuwde Wolff.

Serieuze concurrentie
,,We moeten onze rivalen serieus blijven nemen. De beste vaklui ter wereld werken in de Formule 1. Pas na de start in Melbourne weten we hoe we er voor staan. When the flag drops, the bullshit stops."

Dit seizoen zijn alle vrije trainingen, kwalificaties en races via een liveblog bij ons te volgen, deze zijn ook live te zien bij Ziggo Sport. De videosamenvattingen zijn te zien op onze website.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht