Teams twijfelen aan de eerlijkheid van de plotselinge snelheid van Ferrari

18 oktober 2019

EPA

Ferrari is sinds de zomerstop razendsnel. Bij 5 van de laatste 5 races was er een auto het snelste in de kwalificatie, 3 keer werd ook de race gewonnen. Maar de teams twijfelen over hoe eerlijk alle updates van Ferrari zijn. Ze zijn naar de FIA gestapt om opheldering te vragen, meldt Motorsport.com.


De teams willen vooral weten of zij ook mogen doen wat Ferrari heeft gedaan. Daarvoor hebben ze dus toestemming gevraagd bij de racebond. Het is niet gek dat die verzoeken binnenkomen bij de FIA, want Ferrari is sinds de update 8 tienden per rondje sneller op sommige banen.

Theorieën
Hoe het nou kan dat Ferrari opeens zo snel is? Daar zijn verschillende theorieën voor. Eentje daarvan is dat er een klein (bewust) lek in de intercooler zou zitten. Die zou olie druppelen, wat in de verbrandingsmotor terechtkomt. Daardoor krijgt de motor een tijdelijke boost aan vermogen.

Ook hebben ze laatst een aerodynamische upgrade gedaan, waardoor de auto nu ook in de bochten een stuk sneller is. Ferrari moest daar altijd veel tijd toegeven op Mercedes, maar dat is nu een stuk minder.