🎥​ | Terugblik GP Singapore 2022: een rampzalig weekend voor Max Verstappen

14 september 2023

De GP van Singapore staat komend weekend weer op de rol en dat is een mooi moment om terug te blikken op het weekend van vorig jaar. En dat was best een opvallende, want Max Verstappen heeft daarna niet meer een weekend gehad waarin zo veel fout ging. Een terugblik op de Grand Prix van Singapore van 2022.


Tijdens de vrije trainingen was al snel duidelijk dat het niet het weekend voor Verstappen ging worden. Hij liet in de 3 sessies geen enkele keer de snelste tijd noteren. Best bijzonder, als je Max Verstappen heet.

Lees ook: Check hier de afwijkende tijden voor de Grand Prix van Singapore 2023

Flater
De kwalificatie ging ook niet best. In de eerste sessie was hij nog verrassend de snelste, maar tijdens de 3e (en beslissende) kon hij zijn auto niet hoger dan P7 krijgen. Dat kwam deels doordat hij tijdens zijn 2e snelle ronde zonder brandstof kwam te zitten. Een enorme flater.

Regen
Maar goed, Max Verstappen heeft wel eens van verder terug wedstrijden gewonnen. Dus begon hij vol goede moed aan de race in Singapore. Wel een uur later dan gepland, want het had vorig jaar enorm geregend op het stratencircuit. Die regen zou er uiteindelijk ook voor zorgen dat Verstappen geen goed einde zou kennen van zijn raceweekend.

In de openingsronde viel hij terug naar plek 13. Na veel onderbrekingen en incidenten stond hij er weer redelijk voor, maar met nog iets meer dan een halfuur te gaan zagen we een zeldzaam grote fout van de Nederlander. Bij een inhaalactie op Lando Norris verremde hij zich enorm (zie video hieronder) en viel hij na zijn pitstop weer erg ver terug.P7 voor Max
In de resterende rondjes reed Verstappen zijn Red Bull toch nog naar de 7e plaats. Maar het was voor de Nederlander geen weekend om tevreden op terug te kijken. Voor teamgenoot Sergio Pérez was dat het wel: hij won de race in 2022. Check de samenvatting bovenaan dit bericht.