🎥 | Top 5 mooiste momenten van Verstappen in 2019

2 december 2019

Getty Images

Het 4e volledige seizoen van Max Verstappen in de Formule 1 zit er op en nooit eerder behaalde hij zoveel overwinningen. Ook begon hij dit jaar voor het eerst van pole-position. Maar welk moment was het mooiste Max-moment? Bekijk hieronder de beelden en stem op de poll!

Gevecht op Silverstone met Leclerc

Misschien wel het heerlijkste gevecht van dit Formule 1-seizoen: tussen de 2 grootste talenten, Verstappen en Charles Leclerc. Rondes lang gingen ze zij aan zij over het circuit van Silverstone. Kan je geen genoeg krijgen van dit gevecht? De Formule 1 heeft een samenvatting (!) van zes minuten op het officiële YouTubekanaal staan.

1e pole

Meerdere keren was hij er heel dichtbij of had hij zelfs de pole-position moéten veroveren. Uiteindelijk pakte Verstappen dan toch die felbegeerde 1e plek in de kwalificatie. Hij deed dat voor het oog van duizenden Nederlanders in Hongarije. Later in het jaar pakte hij ook pole in Mexico, al werd hij daar als straf nog teruggezet, en in Brazilië. Maar de eerste vergeet je nooit.

Revanche in Brazilië

Hierboven al even aangehaald. Brazilië. Interlagos. 1 van de mooiste circuits in de wereld. Max begon vanaf pole, had Lewis Hamilton in zijn nek hijgen. Kreeg bijna een aanvaring met Robert Kubica. Had een wereldrecordpitstop en na 71 vlekkeloze rondes stond hij op de hoogste trede van het podium. 1 jaar nadat hij door achterblijver Esteban Ocon van de zege was beroofd. Buiten dat Verstappen onklopbaar was in de beste auto van de dag vertelde deze race, zoals zovelen dit jaar, meerdere verhalen. Misschien wel de mooiste van dit seizoen.

De regenkoning

Verstappen, Regenmeister. Michael Schumacher en Hamilton staan bekend als regenrijders en Max toonde zich ook al een paar keer sterk in het nat. In Duitsland hield hij als enige coureur zijn hoofd volledig koel. Op een opdrogende baan vlogen de wereldkampioenen van de baan af en ook Verstappen zelf spinde even. Alleen wist hij zijn wagen daarna wél te controleren en stoomde zo af op zijn overwinning.

De inhaalrace in Oostenrijk

Weggezakt van de 2e positie naar P8 haalde hij de complete top weer in, terug naar P2 en uiteindelijk ging hij in de slotrondes ook voorbij aan het andere megatalent Charles Leclerc. Ruim 20.000 Nederlanders zagen Verstappen als vanouds weer bezig met een inhaalrace. Geliefd bij het publiek, maar zelf zou hij liever alleen vooraan rijden. Dat deed hij ook vlak voor het einde door Leclerc te verslaan.

Mooiste Max-moment van 2019?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...