F1-toppers bestellen dezelfde banden voor Melbourne

5 maart 2019

AFP

De coureurs van de diverse topteams hebben bijna allemaal voor dezelfde banden gekozen voor de eerste GP van het jaar in Melbourne, Australië. Alleen Charles Leclerc heeft ervoor gekozen om twee sets van de hardste compound mee te nemen, en levert daarmee een setje mediums in.


In tegenstelling tot in 2018 zijn er dit jaar nog maar 3 kleuren banden: wit, geel en rood. Er zijn wel 5 compounds in totaal, maar per GP wordt bepaald welke 3 er worden ingezet. Dit keer kiest men voor de middelste drie varianten, de C2, C3 en C4. Hoe hoger het getal, hoe zachter de band.

Opvallend bij de bandenkeuze voor Melbourne is dat bijna iedereen kiest voor negen sets zachte banden. Renault heeft een setje meer, Williams en Racing Point een setje minder. Bij de toppers kiest iedereen, op Leclerc na, voor eeen setje hard, drie setjes medium en negen setjes zacht. Zoals bekend moeten er twee verschillende setjes worden gebruikt tijdens de race. Het heeft er dus alle schijn van dat dit de medium en soft zullen worden.

Check hier de keuze van de verschillende coureurs: