Toro Rosso gunt Japanner Naoki Yamamoto vrije training tijdens GP in eigen land

7 oktober 2019

BSR

Scuderia Toro Rosso heeft een kleine verrassing aangekondigd. Tijdens de GP van Japan zal Naoki Yamamoto, op dit moment nog de Honda-coureur die in de Super Formula en Super GT Series rijdt, de 1e vrije training rijden.


Yamamoto is 1 van de beste coureurs uit Japan en Toro Rosso wil het thuispubliek graag een extra publiekstrekker geven. Yamamoto vervangt Pierre Gasly. Die laatste zal tijdens de 2e vrije training 'gewoon' achter het stuur zitten - en de rest van het weekend uiteraard ook.

Happy
De 31-jarige Japanner was maar wat blij met zijn uitverkiezing. "Allereerst wil ik Toro Rosso, Red Bull en uiteraard Honda bedanken voor het geven van deze geweldige kans. Ik ben blij dat ik in een Formule 1-auto mag rijden. Die droom had ik als kind al en komt nu uit."

Dat ht op het Suzuka-circuit is, maakt Yamamoto al helemaal blij. "Voor Japanse coureurs is dat top. Voor onze fans mogen rijden maakt het helemaal speciaal. Ik heb me goed voorbereid en hoop van waarde te kunnen zijn voor het team. Daarnaast wil ik er gewoon van genieten en het beste ervan maken. Dat was mijn droom en plan al toen ik 27 jaar geleden voor het eerst naar de F1 keek." Succes Naoki!