Toro Rosso haalt ontzettend veel voordeel uit chillere samenwerking met Red Bull

12 februari 2019

Dat Toro Rosso het kleine broertje van Red Bull is, weet iedereen. Maar dat de renstal uit Italië dit jaar nóg meer profiteert van de samenwerking is nieuw. Jody Egginton, waarnemend technisch directeur, is maar wat blij met de banden tussen beide teams.


Doordat Red Bull nu ook gaat racen met een Honda-motor hoeft Toro Rosso niet alleen maar te testen. Dus kan de focus op de nieuwe STR14. "Binnen het raamwerk van de vaste hoeveelheid beschikbare middelen kan dit ons de gelegenheid geven beter te focussen op andere gebieden van de auto, wat meer snelheid kan opleveren", stelt Egginton tegenover Motorsport.

Hulp van Red Bull
Doordat Toro Rosso de focus kan verleggen, kreeg het de mogelijkheid om meer op het chassis te focussen. "Dit biedt het team meer potentieel voor aero-ontwikkeling. Het chassis is volgens de reglementen volledig ontworpen door Toro Rosso. De achterzijde is geleverd door Red Bull Technology", aldus de technisch directeur.

"Dat is de voornaamste verandering voor het team, dat we een achterwielophanging en behuizing van de versnellingsbak aangeleverd krijgen. Veel interne onderdelen van de versnellingsbak zijn hetzelfde als in het verleden."

Testen
Nu ook Red Bull met een Honda-motor over het circuit scheurt, is de kans volgens Egginton groter dat de motor snel vooruitgang boekt.

"We waren zeer onder de indruk van de ontwikkelingssnelheid van Honda in het 2de deel van afgelopen seizoen. Nu dat Red Bull Racing in 2019 ook Honda-motoren gebruikt, kunnen zij veel van de activiteiten op de testbank overnemen en een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de krachtbron"