Toto Wolff: ‘Formule 1 is nog steeds een optie voor Nyck de Vries’

10 oktober 2019

BSR/MotorSport Inc

Een opmerkelijk statement over de kersverse Formule 2-kampioen Nyck de Vries. De Nederlander rijdt komend seizoen namens het team van Mercedes in de Formule E-klasse, maar volgens Toto Wolff is zijn perspectief op de Formule 1 daarmee niet verkeken!


In een interview met Autosport vertelt de teambaas van Mercedes dat er voor zowel Nyck de Vries als Stoffel Vandoorne nog altijd een toekomst in de Formule 1 mogelijk is. Vandoorne racete 2 jaar voor het team van McLaren, voordat hij naar de E-klasse ging. De Vries gaat dat dus ook doen namens Mercedes, al is voor het duo de deur naar de koningsklasse van het racen nog niet dicht. "Ze verdienen het om in een F1-auto te zitten", aldus Toto Wolff.

Geen stap terug
"Ik denk dat als de tijd en het moment juist waren, ze het allebei verdiend hadden om in een Formule 1-auto te zitten. Daar zouden ze het prima hebben gedaan." Het zijn lovende woorden van Wolff die niet vindt dat de Formule E een schande is. "Die klasse is spannend en je kunt je er goed ontwikkelen. Ik hoop dat De Vries en Vandoorne het er goed zullen doen."

Of Nyck de Vries in de toekomst ook daadwerkelijk in dezelfde klasse als Max Verstappen zal rijden, is volgens Wolff nog onduidelijk. "Maar zeg nooit nooit!"

De Vries in de Formule E
Op 11 september (vlak voor zijn WK-titel in de Formule 2) werd bekend dat Nyck de Vries volgend jaar in de klasse met elektrische auto's zal racen. De 24-jarige Nederlander zal dus uitzicht houden op een stoeltje bij de grote jongens, al is die kans met zijn leeftijd niet zo groot. Lees hier waarom het 1 van de 4 redenen is dat Nyck de Vries niet als kampioen de Formule 1 heeft gehaald.