Toto Wolff houdt opties opvolger Lewis Hamilton open: ‘Max Verstappen is niet de enige’

14 mei 2021

Als het aan Toto Wolff ligt, is Max Verstappen niet de enige kandidaat om Formule 1-legende Lewis Hamilton op te volgen. De Oostenrijkse Mercedes-baas vindt dat meer talenten rondrijden in de F1.


"Max is zeker een toekomstige ster, maar hij is niet de enige", zei Wolff vrijdag bij Motorsport.com. Hij gaf antwoord op de stelling of hij ooit na heeft gedacht om Hamilton te vervangen. Voor bijvoorbeeld Max Verstappen of George Russell.

Wie volgt Hamilton op?
"We zijn continu na aan het gaan wie er in de toekomst achter het stuur van de Mercedes moet zitten. Er is een grote groep talentvolle racers, die nog niet beschikt over een winnende auto. Het wordt heel interessant om de loopbanen van die coureurs te volgen."

Hamilton loopt - net als collega Valtteri Bottas, die al op de wip zit - na dit seizoen uit zijn contract. De 36-jarige Brit meende afgelopen weekend bij de Grand Prix van Spanje wel dat hij wil verlengen. De 13 jaar jongere Verstappen is tot 2023 aan Red Bull verbonden.

"We zullen alle opties bekijken," rondde Wolff af. "Met Esteban Ocon en George Russell hebben we 2 goede Mercedes-junioren. Daarnaast houden we natuurlijk ook andere jonge coureurs in de gaten die in opkomst zijn."