Toto Wolff niet te spreken over verdedigende acties Leclerc tegen Hamilton

9 september 2019

BSR/Motorsport Inc

Mercedes-baas Toto Wolff is bepaald geen fan van de manier waarop Charles Leclerc zijn koppositie verdedigde ten opzichte van Lewis Hamilton. De Ferrari-coureur wist op Italiaanse bodem de Formule 1-Grand Prix van Monza te winnen, al ging dat niet zonder slag of stoot.


Wolff zag hoe 5-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton op alle mogelijke manieren probeerde de leiding van Ferrari-rijder Charles Leclerc over te nemen. Het dreef de jonge Monegask ertoe 2 opmerkelijke moves uit de hoge hoed te toveren om de Brit van zich af te houden. 1 keer werd Hamilton gedwongen om in de 2e chicane buiten de baan te rijden. Kort daarna moest hij 'liften', nadat Leclerc in de Curva Grande-bocht de deur vol dichtgooide.

"Ze (de stewards) verkeren in de moeilijke positie dat ze de juiste beslissingen moeten nemen en die zijn niet altijd eenduidig", aldus Toto Wolff. "Ik weet dat iedereen pittigere gevechten wil en ik zei tegen commentator Martin Brundle dat ik genoeg eigen problemen heb op te lossen en dus niet die van Michael Masi (F1-racedirecteur) erbij wil. Het racen ging er hard aan toe, misschien zelfs te ver. Lewis zorgde er denk ik voor dat er geen incident plaatsvond. Het gaat er uiteindelijk om wat je daarmee doet. Geef je Ferrari de leiding met vijf seconden straf? Geen sprake van, want dan moet de politie ons escorteren na afloop."

Zwart-witte vlag
De acties van Charles Leclerc werden uiteindelijk bestraft met een zwart-witte, wat neerkomt op een zeer strenge waarschuwing. Toto Wolff is er echter van overtuigd dat dit het begin van veel meer gevaarlijke acties is. "Er zullen meer momenten komen dat wagens elkaar gaan raken. In mijn ogen gaat dit door tot er weer een botsing komt en daarna krabbelen we allemaal terug. Dat is de modus operandi. Tot die tijd laten we ze maar racen."

Hieronder kun je nogmaals de heerlijke Grand Prix van Monza zien, die Leclerc op zijn tandvlees wist te winnen.