‘Trotse en ontroerde’ Hamilton loopt mee met protestmars: ‘Blijf pushen’

22 juni 2020

BSR Agency

Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton deed zondag mee tijdens een antiracismeprotest in Londen en beschreef de ervaring als “echt ontroerend”. De 35-jarige Hamilton, de enige zwarte coureur in de F1, deed mee aan de protesten die sinds de dood van George Floyd in de Verenigde Staten regelmatig in de Engelse hoofdstad worden gehouden.


Went down to Hyde Park today for the peaceful protest and I was so proud to see in person so many people of all races and backgrounds supporting this movement. I was proud to be out there acknowledging and supporting the Black Lives Matter movement, and my black heritage. I was so happy to see people of all ages, sporting Black Lives Matter signs and saying it just as passionately as I was. I was also happy to see so many white supporters out there today in the name of equality for all. It was really moving. I'm feeling extremely positive that change will come, but we cannot stop now. Keep pushing. #blacklivesmatter ✊ @spinzbeatsinc

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

"Vandaag ging ik naar Hyde Park voor het vreedzame protest en ik was zo trots om persoonlijk te zien hoe zoveel mensen van alle rassen en achtergronden deze beweging steunen”, schreef de wereldkampioen op Instagram. "Ik was er trots op daar te zijn om zo de Black Lives Matter-beweging en mijn zwarte afkomst te erkennen en te ondersteunen.”

Witte actievoerders
"Ik was ook blij om zoveel witte actievoerders te zien die daar waren in de naam van gelijkheid voor iedereen. Het was echt ontroerend. Ik ben er zeer zeker van dat er verandering zal komen, maar we kunnen nu niet stoppen. Blijf pushen.”

'Black is a vibe'
Hamilton plaatste ook een foto van zichzelf terwijl hij een Black Lives Matter-bord omhoog houdt. Op zijn T-shirt stond de tekst: Black is a vibe.