Verstappen: ‘Zag overwinning niet aankomen’

9 augustus 2020

Getty

Max Verstappen knalde zijn Red Bull zondag langs de Mercedessen naar een verrassende overwinning op Silverstone. De enige 70th Anniversary GP uit de geschiedenis ging naar de Nederlander na een geweldige strategie en bandenonderhoud van Max.


Uiteraard was Verstappen zeer tevreden na de finish. "Ik zag dit niet aankomen. We gingen heel goed op de harde banden en hadden geen problemen wat dat betreft. Dit is een geweldige overwinning. Alles verliep naar wens. Ik ben ongelooflijk blij", zei hij voor de podiumceremonie in Engeland.

Ongelooflijk blij
Verstappen was vooral blij dat hij eindelijk eens sneller was dan de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, die wel naar het podium gingen. "Tot nu toe konden we ze niet pushen, maar vandaag wel. Ik reed mijn eigen pace en haalde het tot het einde. Op dit moment ben ik vooral ongelooflijk blij dat we hebben gewonnen.'

Ziggo
Tegen Jack Plooij zei Max: "Vorige week wilde niemand op de rode banden starten, waarom is dat dit weekend in eens anders? Ook al zijn die compounds dit weekend geel. Het is een logische keuze, we hadden de juiste band om de wedstrijd mee in te gaan en dat is wel gebleken."

De race
Over de race was Verstappen tevreden: "Ik kon na de start mijn eigen rondjes rijden en probeerde druk te zetten op de Mercedes-auto's. Ik kon er niet voorbij, gelukkig gingen ze naar binnen. We hadden gewoon een goede race. Even genieten en in Barcelona gaan we weer verder, dan zien wel weer waar we staan. Over het algemeen komen we veel tekort."