Vandaag 2 jaar geleden: Max Verstappen jongste GP-winnaar ooit

15 mei 2018

ANP

Precies 2 jaar geleden schreef Max Verstappen historie. De destijds 18-jarige Nederlander debuteerde voor Red Bull Racing met een overwinning tijdens de GP van Spanje. Hij zette daarmee een nieuw record voor jongste GP-winnaar ooit.


18 jaar en 227 dagen oud was Verstappen toen hij zag hoe Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar uitschakelden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Max wist in het vervolg de wedstrijd naar zijn hand te zetten en werd naast de jongste ook de eerste Nederlandse winnaar ooit.

Recordjacht
Verstappen is ook al in bezit van de records van jongste coureur tijdens een vrijdagtraining, jongste starter, jongste rijder in de punten, jongste rijder met de snelste ronde in een race, jongste coureur op het podium en jongste rijder die aan de leiding gaat van een wedstrijd. Een mooi rijtje, maar de Red Bull-coureur kan nog altijd twee mooie records toevoegen aan dat rijtje.

Hoewel de Limburger nooit toe zou geven dat hij zich drukmaakt om records, weten wij zeker dat hij deze graag wil hebben. Hij kan namelijk nog altijd de jongste polesitter en jongste wereldkampioen ooit worden. Die twee records kan hij afpakken van niemand minder dan Sebastian Vettel. Om de jongste polesitter ooit te worden moet Max nog dit seizoen de snelste zijn in de kwalificatie. Voor het wereldkampioenschap heeft, de inmiddels 20-jarige, Verstappen daarna nog 2 seizoen.

Welk record pakt Max Verstappen nog?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...