Verstappen na 2 vrije trainingen in Australië: ‘Mercedes is wel erg snel’ (video)

15 maart 2019

BSR Agency

De 3e plaats in de tweede vrije training, na de 4e plaats in VT1. Prima resultaten voor Max Verstappen in Australië. Maar er was ook dat flinke gat van 0,8 seconde met Mercedes. "Die zullen gelukkiger zijn."


De Nederlandse autocoureur herhaalde het in zijn persrondje wel een keer of 10. "Mercedes is wel erg snel", hoorde het AD van de Nederlander. Verstappen bleef met zijn Red Bull de Ferrari's wél voor. Speelden die Italianen verstoppertje?

Ferrari
"Ik weet het niet. Dat kan ik niet over zeggen, het lijkt me nu vooral zaak dat we alleen naar ons zelf kijken. Daar de focus op leggen. We hebben nog genoeg te verbeteren, nog genoeg werk te doen. Iedereen zal dat hebben, het is pas de eerste dag van het seizoen, wat dat betreft was het best oké."

Kwalificatie
Verstappen was niet ontevreden. Dit was pas de vrijdag en het voelde gewoon oké. De auto voelde gewoon wel prima. We hebben geen problemen gehad met de motor, die liep heel soepel. Voor nu is het nog niet snel genoeg. Mercedes zal blijer zijn na vandaag, maar ik denk ook niet dat ik mag klagen. In de kwalificatie gaan we nog wat wijzer worden.”

Check hieronder de samenvatting van VT2: