Verstappen baalt, maar is positief na 4e plek: ‘Ik heb het gewoon goed gedaan’

26 mei 2019

Getty Images

Na een heerlijke GP van Monaco mag Max Verstappen positief zijn over zijn 4e plaats. Ondanks dat hij als 2e over de streep kwam, werd hij door een tijdstraf uiteindelijk naar de 4e plek geknikkerd. Lewis Hamilton won de race, maar had een zware kluif aan de Nederlander van Red Bull.


Verstappen viel weliswaar buiten het podium, hij werd wel bekroond tot Driver of the Day. "Jammer. Ik heb het geprobeerd en een podiumplek zou dik verdiend zijn geweest, maar inhalen kan echt niet op dit circuit", zei Verstappen na afloop bij Ziggo Sport.

Straf
De Nederlander kreeg 5 strafseconden na het hinderen van Valtteri Bottas in de pitstraat. "Ik had die straf en ik wist dat Hamilton zijn zachtere banden moest sparen. Daarom ben ik meteen druk gaan zetten. Ik zag dat hij het steeds moeilijker kreeg en ik moest het proberen’', vertelt Verstappen.

Goed gedaan
In de laatste ronden waagde hij een ultieme inhaalpoging, maar het mocht niet baten. "Ik wilde laat remmen en daarna zien we wel waar we uitkomen. We raakten elkaar, maar er was gelukkig geen schade”, blikt Verstappen terug op zijn actie. "Als je kijkt naar de snelheid, heb ik heb het gewoon goed gedaan", besloot hij het interview.

Check hier de samenvatting van de GP van Monaco!