Verstappen rijdt naar P8 in heerlijke inhaalwedstrijd

20 september 2015

ANP

Sebastian Vettel heeft zondag de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. De Duitse viervoudig wereldkampioen boekte in zijn Ferrari de 42e Formule 1-zege in zijn racecarrière. Hij domineerde van start tot finish in de tumultueuze race op het stratencircuit van Marina Bay, waar halverwege een toeschouwer die op het circuit liep even voor paniek zorgde.

Toeschouwer op de baan

De Duitse viervoudig wereldkampioen Vettel won in zijn Ferrari voor de 42e keer een Formule 1-race. Hij domineerde van start tot finish in de chaotische race op het stratencircuit van Singapore, waar halverwege een toeschouwer die op het circuit liep even voor paniek zorgde.

Verstappen excelleert

Verstappen haalde links en rechts auto's in tijdens zijn inhaalrace. De Limburger knokte zich na de langzame start terug naar voren, vooral in het tweede deel van de race. In de slotfase moest hij van Toro Rosso teamgenoot Carlos Sainz voorbijlaten, waarop Verstappen via de boordradio resoluut 'no!' riep. De Spanjaard werd 93.

Hamilton valt uit

Kampioenschapsleider Lewis Hamilton scoorde geen punten. De Brit staakte na 34 ronden met een haperende Mercedes de strijd. Rivaal en teamgenoot bij Mercedes Nico Rosberg werd vierde en nadert Hamilton nu tot op 41 punten. Vettel staat derde in de stand met 49 punten.

Lees ook: Sankoh: “Kazim-Richards moet zijn mond houden”
Lees ook: Koploper Heracles stond vorig jaar op dit moment onderaan
Lees ook: Feyenoord krijgt vechtploeg Roda niet op de knieën