Verstappen blij dat Albon ploeggenoot blijft: ‘Slimste keuze’

14 november 2019

BSR/MotorSport Inc

Max Verstappen heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws dat Alexander Albon ook in 2020 zijn teamgenoot bij Red Bull Racing is. De Nederlander noemt het "de slimste manier om verder te gaan".


"Hij is erg kalm, zeer relaxed en iedereen in het team mag hem graag. Hij is makkelijk in de omgang, wat helpt", is het commentaar van Verstappen. "Hij is snel en doet zijn werk. Hij pakt de punten, dus ik denk dat dit de slimste manier is om verder te gaan."

Albon verving halverwege dit Formule 1-seizoen Pierre Gasly, die de eerste races een erg onzekere en matige indruk maakte in de Red Bull. De Britse Thai doet het daarentegen naar behoren en eindigde tot nu toe altijd in de top 6.

Hoe doet Albon het?
Dat is een vraag die aan Max werd gesteld, maar daar kwam alleen een redelijk schimmig antwoord uit. "Het is uiteindelijk niet aan mij om zijn performance te beoordelen. Dat moeten Christian Horner en Helmut Marko natuurlijk doen. Zij nemen de beslissingen."

GP Brazilië
Dit weekend wordt de voorlaatste race van het seizoen gereden in Brazilië. Check hier alle belangrijke momenten van het komende weekend, zodat jij niks van de Formule 1 mist!