Verstappen blijft rustig: ‘Niet makkelijk om in een nieuwe auto te stappen tijdens seizoen’ (video)

9 mei 2016

Screenshot video AD

Veel mensen denken dat Verstappen meteen volle bak voor de prijzen gaat nu hij in een snellere bak bij Red Bull rijdt. Verstappen zelf blijft rustig en geeft aan dat de focus eerst ligt op het wennen van het rijden met de nieuwe auto. ,,Op dit moment is het eerst belangrijk om comfortabel te worden in de auto en goed met het team samen te werken", vertelt Verstappen.Red Bull maakte donderdag bekend dat Verstappen per direct de overstap maakt van Toro Rosso naar de grote broer, Red Bull. Hij is de opvolger van de Rus Daniil Kvyat, die de omgekeerde weg bewandelt. In de Formule 1-wereld reageerde niet iedereen enthousiast op de beslissing van Red Bull.


Wennen aan nieuwe bolide
De kersverse coureur van Red Bull vertelt in gesprek met AD dat hij wel eerst zal moeten wennen aan zijn nieuwe bolide. ,,Het is gewoon niet makkelijk om in een nieuwe auto te stappen gedurende het seizoen", zegt Verstappen. ,,Ik probeer me gewoon zo goed mogelijk voor te bereiden."

De Limburger ziet een goede prestatie in de Grand Prix van Barcelona van komend weekend niet als hoofddoel. ,,Veel leren, zo veel mogelijk overleggen met het team om alles optimaal naar mijn hand te kunnen zetten en van daaruit zien we wel."

Wings For Life
Verstappen was zondag bij Wings for Life World Run in Breda. Het evenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd door Red Bull, steunt het dwarslaesie-onderzoek. ,,Ik zit in de Catcher Car dus ik moet bijna alle 4000 deelnemers gaan inhalen. Dat is wel iets meer dan in een normale Grand Prix en daar kijk ik naar uit." De coureur heeft zondag in Breda 3641 hardlopers ingehaald. Aan de Wings for Life World Run, die in 33 landen synchroon werd gelopen, deden in totaal 130.732 deelnemers mee.