Verstappen blijft vol vertrouwen na pech: ‘We weten wat we moeten doen’

16 april 2021

EPA

Max Verstappen miste door een kapotte aandrijfas het grootste gedeelte van de middagtraining in Imola. Een deuk in het vertrouwen is dit naar eigen zeggen niet. "We weten wat we moeten doen, dus ik denk dat het wel goed komt.”


"Na deze sessie is het lastig te zeggen hoe we ervoor staan", reflecteert Verstappen op zijn eigen website op een ongelukkige middag op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

'Ons werk beter doen dan zij'
"Maar het is niet schokkend. We moeten kijken we op het gebied van balans kunnen verbeteren en ervoor zorgen dat er morgen niets kapot gaat. Hier hebben we wel wat last van, maar we weten zo ook wel wat we moeten doen. Dus ik denk dat het wel goed komt.” Valtteri Bottas en Lewis Hamilton waren in de ochtend al nipt sneller dan Verstappen, die door een crash van Nikita Mazepin een snelle ronde moest afbreken, en stonden ook 's middags op respectievelijk P1 en P2 na een uur trainen. "Het is geen verrassing dat Mercedes hier sterk is. We moeten op onszelf focussen en ons werk beter doen dan zij. Dan zien we vanzelf wel waar we staan ten opzichte van Mercedes", aldus de Nederlander die weer in de rol van underdog probeert te kruipen.