Verstappen blikt terug op legendarische race: ‘Een ongelofelijk hectisch weekend’

10 april 2019

Als iemand 15 mei 2016 zegt, dan weten Formule 1-fans gelijk waar het over gaat. Juist: de overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje. Ter ere van de 1000ste Grote Prijs aankomend weekeinde, blikte de Nederlander terug op die race in gesprek met Motorsport.


Want hoe zat het ook alweer? Net voor het weekend werd Verstappen overgeheveld van Toro Rosso naar Red Bull.

Chaos
"Het was een ongelooflijk hectisch weekend, alles moest snel gebeuren. Ik moest in de simulator, een zitje laten maken, de auto leren kennen en het stuur begrijpen. Verder moest ik nog allemaal nieuwe mensen, zoals mijn engineer, ontmoeten en zij mij natuurlijk ook", herinnerde hij zich.

"Het was extreem druk, maar ik was ook heel gemotiveerd. Je wilt altijd voor een topteam rijden. En als die kans dan komt, kun je eigenlijk niet wachten om te beginnen."

Winst!
Uiteindelijk ging Verstappen er, geheel tegen alle verwachtingen in, met de winst vandoor. "Met nog 4 of 5 ronden te gaan, begon ik te denken dat het zou gebeuren. Maar als je aan het racen bent, kun je daar tot de laatste bocht nog niet echt mee bezig zijn. Je probeert hem gewoon achter je te houden en realiseert je na die laatste bocht ineens 'ik ga deze race gewoon winnen'."

Een droom kwam uit. "Het was een ongelooflijk gevoel omdat niemand binnen het team iets van mij verwachtte. Natuurlijk hadden we wat geluk met het uitvallen van de Mercedes-coureurs, maar je moet er dan wel zijn om te profiteren. Dat hebben we die dag perfect gedaan."