Verstappen over Brazilië: ‘Als hier niks geks gebeurt, worden we 5e of 6e’

8 november 2018

Getty Images

Hij was 3e in Japan, 2e in Amerika en 1e in Mexico. Maar Max Verstappen waarschuwt nu al dat hij die lijn normaal niet door kan trekken in Brazilië, waar het circuit niet in zijn voordeel is. "Als hier niks geks gebeurt, worden we 5e en 6e", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.


Winnen in Brazilië? Verstappen denkt er niet eens aan. "Normaal gezien lukt me dat hier niet nog eens, nee. Natuurlijk, ik ga mijn best doen, maar je hebt hier niet genoeg bochten om ons tekort op de rechte stukken goed te maken. Dat zagen we vorig jaar ook al hier. En zoveel is hier volle bak dat het ons nog meer zeer gaat doen. En dan gaat het ook nog eens extreem omhoog, het circuit."

Regen
De enige hoop die Verstappen heeft: regen. Hij hoopt op een herhaling van zijn wereldberoemde regenrace in 2016. "Ik denk dat het droog gaat zijn op zondag. Misschien moet ik dus maar een regendansje doen. Normaal gezien worden we hier 5e of 6e als hier niks geks gebeurt. Je moet realistisch zijn, dit is niet ons circuit. Als het mee zit, zit het mee. Een beetje qua weer, maar ook puur hoe andere teams het voor elkaar hebben. Al zal Mercedes ook gewoon vol gas gaan, hoor."