Verstappen doet het rustig aan met toekomstplannen: ‘Daarom neem ik mijn tijd’

7 oktober 2019

Getty Images

Max Verstappen ligt nog tot en met 2020 volgend jaar vast bij Red Bull. Het zou dus zomaar kunnen dat de Nederlander in 2021 voor een andere renstal racet. Ook verlengen bij Red Bull zou natuurlijk kunnen, maar Verstappen wacht nog even met een beslissing nemen. "Ik heb geen haast", sprak hij tegenover het Duitse Auto, Motor und Sport


Waarom Verstappen geen haast heeft, is ook wel begrijpelijk. In 2021 gaat de Formule 1 op de schop met de verandering van de nodige regeltjes. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet helemaal bekend.

Alles op een rijtje zetten
"Er zijn nog zo veel vraagtekens voor de periode na 2020: wat gebeurt er bijvoorbeeld met de Formule 1 als geheel?", vraagt Verstappen zich terecht af. "Daarom neem ik gewoon mijn tijd, ik heb geen haast."

De focus ligt dan ook vooral op het heden. "Ik zal eerst maar eens goed kijken naar alles wat er wordt beloofd en alles wat er daadwerkelijk gebeurt. Wij willen volgend jaar races winnen en uiteindelijk ook de titel pakken, daarvoor ben ik hier. Red Bull en ik werken gezamenlijk om dat doel te bereiken", aldus de Nederlander.