Verstappen en Ricciardo mogen super dikke bak gaan testen voor Aston Martin

10 juli 2018

ANP/Aston Martin

Het leven van Max Verstappen Daniel Ricciardo is onlangs nóg chiller geworden. Beide Red Bull-coureurs zijn namelijk door teambaas Christian Horner aangewezen om een zieke wagen voor Aston Martin te gaan testen. Het gaat om de Aston Martin Valkyrie supersportwagen.


De bak die 900 kilo weegt, met een 900 pk motor kan wel wat feedback gebruiken. En wie kunnen het nou beter beoordelen dan Formule 1-coureurs? Juist: niemand.

Ook vader Jos mag testen
Niet alleen Max en Ricciardo mogen testen in de Valkyrie, ook Jos Verstappen mag plaatsnemen in de racestoel. Vreemd is het niet, want hij weet als geen ander hoe het is om een kart of racewagen optimaal te prepareren.

© Aston MartinFormule 1-records verbreken
Door de extreme vormgeving stijgt de downforce van de Valkyrie op topsnelheid naar een astronomisch hoge 1.816 kilogram. En dat bij een auto met een 1.100 pk sterke 6,5 twaalfcilinder motor, die amper 1.000 kilogram weegt. Ideaal dus voor Verstappen en Ricciardo.

Doordat de kracht die 'm naar het wegdek (of in theorie het tunneldak) zuigt meer is dan het gewicht van de auto zelf, blijft de auto aan zijn ondergrond kleven. De Valkyrie is zo extreem dat het team hoopt dat de 2,5 miljoen kostende auto zelfs Formule 1-records kan gaan breken.