Overleden marshall hoofdpersoon in ruzie Verstappen en Villeneuve

4 september 2016

Jacques Villeneuve gaat aan de slag in Formule E

Max Verstappen en Jacques Villeneuve blijven onvriendelijk tegen elkaar. In de laatste ruzie tussen de waarschijnlijk toekomstig en oud-wereldkampioen in de Formule 1 speelt een overleden marshall de hoofdrol.


Onverdiend
Toen in 2014 bekend werd dat de toen nog minderjarige Verstappen een stoeltje kreeg in de Formule 1 liet Villeneuve al snel van zich horen. De Canadees vond dat Verstappen het niet verdiende om in de Formule 1 te rijden. Daarna is het niet veel beter gegaan tussen de twee.

Dode
Villeneuve sloot zich vorige week aan bij het clubje dat schande sprak van de manier waarop Verstappen zich op de baan gedraagt. Hij waarschuwde dat het wachten is op de eerste dode als de Nederlander zijn rijstijl niet aanpast. Verstappen was daar behoorlijk pissig over.

Marshall
In zijn reactie wees Verstappen volgens sommige media op een ongeluk in 2001, waarbij een marshall stierf nadat hij was geraakt door een losgeraakt wiel van de auto van Villeneuve. Verstappen wees er later op dat zijn woorden verkeerd waren weergegeven en dat hij juist had aangegeven dat het niet respectvol was tegenover de familie van een overleden persoon om de dingen te zeggen die Villeneuve zei.

Respectvol
Op motorsport.com zijn de uitspraken van Verstappen letterlijk weergegeven:
Journalist: Villeneuve zegt dat je beschermd wordt.
Verstappen: “Maar hij moet een beetje oppassen met zijn uitspraken over dat iemand doodgaat want hij heeft zelf iemand doodgereden. Dus hij moet gewoon even rustig doen.”

Journalist: Daar erger je dus aan, daar wind je je wel over op.
Verstappen: “Nee, uiteindelijk niet maar hij moet gewoon wel even naar zichzelf kijken naar wat hij in zijn carrière heeft gedaan. Ik vind het niet respectvol naar de familie toe van de persoon die overleden is.”

'Respectloos'
Villeneuve zag ondanks de uitleg van Verstappen zijn kans schoon het racetalent er verbaal van langs te geven. Hij noemde de uitspraken van Verstappen 'totaal respectloos'.

Wordt vast vervolgd.