Verstappen had even geen zin in alle pers na uitvallen (video)

26 juni 2017

Getty Images

Max Verstappen kende een weekend van uitersten in Azerbeidzjan. Vrijdag was hij twee keer de snelste in de vrije trainingen, zaterdag begaf z'n motor het en op zondag leek hij een goede race neer te gaan zetten. Maar - zoals vaker dit seizoen - moest hij opgeven, na 12 rondes hield de wagen er mee op. Na afloop had de Nederlander niet zo'n zin in alle pers en vertrok naar huis (Monaco).


"Ik had er even geen zin in op dat moment", erkende Verstappen, die een half uur na het uitvallen het circuit verliet, bij Peptalk. "Heb nog met mijn engineers besproken wat ik van mijn bolide vond qua balans en daarna ben ik weggegaan."

Max baalde als een stekker
Op het moment dat Verstappen uitviel, lag hij op een 4de plek. Het leek erop alsof hij dichterbij Sergio Perez kwam, maar toen begon alle ellende. "Ik had er tijdens de race niet eens aan gedacht", blikte de Red Bull-coureur terug. "Het is dan natuurlijk enorm balen nadat je in zo'n goede positie lag. Zeker als je kijkt wat er daarna nog allemaal gebeurde."

Motorproblemen
Wat de precieze problemen waren in Bakoe, weet Verstappen niet. Dat is het team op dit moment nog aan het onderzoeken. "Het was in ieder geval iets met de motor", concludeerde Verstappen, die er erg luchtig onder bleef. De snelheid is goed, zeker in Bakoe. We waren zelfs positief verrast. We wilden punten scoren. Dat krijg je dit.''