Verstappen gaat gewoon vechten voor het podium (video)

24 juni 2017

Getty Images

Mercedes is ver weg in Azerbeidzjan, maar de Ferrari’s staan op schootsafstand van Max Verstappen, die zondag in Bakoe vanaf plaats 5 vertrekt. En de Limburger weet wat-ie moet doen. ,,Ik moet voor die Ferrari’s komen."


Dat zei Verstappen na de kwalificatie tegen AD Sportwereld.

Ander niveau
Naar de 2 Mercedessen die vooraan beginnen, kijkt Verstappen zaterdag niet eens in Azerbeidzjan. Te snel. Ander niveau. Normaal gezien niet binnen bereik, die 2 zilvergrijze bolides van pole-sitter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Maar de 2 Ferrari’s die direct voor zijn neus staan, die zijn te pakken.

Pakt-ie Ferrari? 
Verstappen gelooft er heilig in, na zijn 5e plaats in de kwalificatie, op slechts 0,038 van nummer 4 Sebastian Vettel. ,,Ik moet gewoon voor die Ferrari’s komen, in de race", zegt de coureur tegen de krant. ,,Als we geen problemen tegen waren gekomen, hadden we er nu al voor gestaan."

Weer vele problemen
Zo viel hij in de laatste training even stil met problemen. Haperde in de kwalificatie zijn ‘limiter’, waardoor de motorupgrade van Renault even niet werkte en waarmee hij 0,2 seconde verloor. En er was ook nog een incidentje in de slotfase, waarbij de Limburger last had van heel veel wheelspin, waardoor z’n versnellingsbak in een veilige modus schakelde. Ook de oorzaak van kostbaar tijdsverlies.

Had meer in gezeten
,,Loopt alles op de vrijdag goed en loop je in de kwalificatie, waar alles toch om draait, toch nog tegen problemen aan", treurde Verstappen. ,,Jammer, want er had veel meer in gezeten."

Gaat nu wel goed in Baku
De RB13 presteert duidelijk beter in Azerbeidzjan, zoveel is duidelijk. Geweldig nieuws voor circuits die nog komen gaan en waar Mercedes en Ferrari puur op vermogen minder verschil kunnen maken dan in Bakoe. En toch loopt de 19-jarige coureur met gemengde gevoelens door de paddock in Azerbeidzjan.

Max doet z'n ding maar gewoon 
Want het vertrouwen van Verstappen in de wagen, nu er ook in Bakoe weer wat problemen waren, is niet toegenomen. ,,Daar denk ik maar niet eens aan. Ik stap maar gewoon in en doe m’n ding. Maar al die problemen, dat helpt niet mee, nee… Het is redelijk wat al dit jaar, hè."

Check 't interview met Max hieronder: