Verstappen geniet in Zandvoort: ‘Dit gaat nooit wennen’

18 mei 2019

ANP

Honderdduizend fans komen dit weekeinde op Zandvoort af voor de Jumbo Racedagen en hoewel er meerdere races en auto's te bewonderen zijn, komen die mensen maar voor 1 iemand: Max Verstappen. "Dit gaat nooit wennen", zegt de coureur van Red Bull.


De fans krijgen waar ze vooraf op hoopten: donuts op het asfalt en een benaderbare Verstappen. Na de rondjes in de luidruchtige RB7 heeft de Limburger ook nog tijd voor handtekeningen voor de fans. Verstappen geniet optimaal van de Max-gekte. "Het is mooi dat er zoveel fans zijn. Dat motiveert alleen maar in positieve zin."

Blij met GP Zandvoort
Dit jaar kleuren de duinen in Zandvoort nog niet oranje, maar dat zal volgend jaar tijdens de eerste Nederlandse Grand Prix in 35 jaar waarschijnlijk wel zo zijn. "Ik heb veel zin om die oranje zee op de duinen te zien", vertelt Verstappen daar over. "Tot een jaar geleden had niemand verwacht dat die Grand Prix er zou komen. Het is ongelooflijk en daar ben ik heel blij mee."

Voor Verstappen staan er volgend jaar 2 thuisraces op de kalender. "Dat zijn Spa en Zandvoort. Spa blijft wel mijn favoriete circuit", zegt Verstappen die vlakbij Spa-Francorchamps opgroeide.