Verstappen ‘geschokt’ door overlijden Lauda

21 mei 2019

Max Verstappen is geschrokken van het overlijden van Formule 1-legende Niki Lauda. ,,Ik ben geschokt door het overlijden van Niki Lauda. Hij was een echte legende in onze sport en iemand waar ik veel respect voor had. Rust in vrede”, schrijft Verstappen op zijn twitteraccount.


Lees ook: Zo reageert de racewereld op het overlijden van Niki Lauda

Lauda overleed maandag op 70-jarige leeftijd. De 3-voudig wereldkampioen in de Formule 1 was al geruime tijd ziek nadat hij een longtransplantatie onderging.

De Oostenrijker heeft altijd veel respect gehad voor Verstappen. Hij complimenteerde de Nederlander en noemde hem een toekomstig wereldkampioen. Na de legendarische regenrace in Brazilië, waarin Verstappen zijn kunsten als regenrijder vertoonde, nam Lauda letterlijk zijn pet af voor vader Jos Verstappen. Toen Verstappen een tijdstraf kreeg na de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2017 gaf Lauda aan dat het de slechtste beslissing ooit was.

Lees ook:  De beste uitspraken van Niki Lauda op een rijtje

Ook kritiek 
Toch deinsde Lauda er niet voor terug om flink uit te halen naar Verstappen. Na een botsing met Vettel tijdens de Grand Prix van China sneerde hij: ‘Hij heeft alle schuld aan dit ongeluk. Het lijkt erop alsof redelijkheid niet binnen komt bij hem. Normaal word je sterker van je fouten, maar Verstappen wordt steeds kleiner. Dat lijkt me ook een kwestie van intelligentie.’