Verstappen ging vóór Oostenrijk even langs bij Honda met een speciaal verzoekje

11 juli 2019

AFP

Max Verstappen had er flink de P in na de Grand Prix van Frankrijk. Het verschil tussen Red Bull en Mercedes en Ferrari was simpelweg te groot. Zo hoefde het van hem de rest van het jaar niet meer. Dus besloot hij samen met de renstal aan te koppen bij Honda.


"Ja, in een week tijd hebben we goede stappen gezet. De updates op de auto werkten goed, maar we hadden ook meer vermogen", sprak Verstappen in gesprek met de Telegraaf op Silverstone over de afgelopen Grand Prix van Oostenrijk waar hij won.

Verzoekje
"We hebben, ook met het team, wel gezegd tegen Honda: we weten dat we dit jaar nog wel een penalty gaan pakken na een motorwissel. Dan zouden we dus best een keer wat meer kunnen riskeren om er in de kwalificatie dichterbij te zitten", aldus de winnaar op de Red Bull Ring.

"We hebben niet met de vuist op tafel geslagen, want ik denk niet dat dat de juiste manier is om Japanners te benaderen. Het is ook logisch dat ze wat voorzichtiger zijn na de moeizame jaren met McLaren. Maar we hebben wel gezegd: kom op, we gaan niet het hele jaar doorrijden zoals in Frankrijk. Tijdens de kwalificatie stond de motor agressiever afgesteld en hadden we meer vermogen."