Verstappen haalt Vettel in als Red Bull-coureur met meeste zeges

28 mei 2023

Getty Images

Red Bull Racing staat door de overwinning in Monaco op 98 Grand Prix-zeges. Aangezien de Red Bull-coureurs dit seizoen alles wonnen tot nu toe, is er best een kans dat het team over 2 races op 100 zeges staat. We nemen de bijna 100 zeges van het team van Max Verstappen en Sergio Pérez eens onder de loep.


Verstappen heeft al zijn overwinningen in de Formule 1 behaald in een Red Bull. Hij begon ooit bij Toro Rosso, het kleine broertje van Red Bull dat nu AlphaTauri heet. Verstappen won liefst 39 keer een Formule 1-race, met de zege in Monaco meegerekend.

Verstappen vs. Vettel
Daarmee heeft hij de meeste zeges van alle Red Bull-coureurs ooit. De teller van Sebastian Vettel stokte namelijk op 38. De Duitser won overigens ook 1 race in een Toro Rosso. Vettel is wel een héél grote meneer bij Red Bull, want met hem won het team liefst 4 coureurs- en constructeurskampioenschappen op rij: 2010, 2011, 2012 en 2013. De andere coureur in dat team was Mark Webber.

Robert Doornbos
Webber, Daniel Ricciardo en Sergio Pérez zijn de andere coureurs die namens Red Bull wel eens een Formule 1-race wonnen. En nog een leuk feitje om mee af te sluiten: Robert Doornbos reed ooit 3 races voor het team: hij verving richting het einde van het seizoen de ondermaats presterende Christian Klien.