Verstappen over Hamilton en Leclerc: ‘In zelfde auto ben ik 2 tienden sneller’

30 september 2019

ANP

Dat Max Verstappen goed kan F1-racen, is algemeen wel bekend. Dat hij zelf ook vindt dat hij het gast lekker weet te vinden, is ook geen geheim. Daarom komt 'onze' Max maar weer eens met een gewaagde uitspraak over 5-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Ferrari-concurrent Charles Leclerc.


"Persoonlijk heb ik het gevoel dat ik in een zelfde soort auto twee tienden van een seconde sneller dan hen kan zijn", aldus een zelfverzekerde Verstappen tegen De Telegraaf (€).  "Toen ik bijvoorbeeld het poleposition-rondje van Charles Leclerc in Singapore zag, dacht ik wel dat het nóg beter kon. Niet om arrogant te zijn, maar als coureur móét je wel denken dat je de beste bent."

Toch staat Hamilton op dit moment dik aan kop in het F1-klassement en moet Max ook Ferrari-coureur Leclerc voor zich dulden. Dat heeft uiteraard vooral te maken met de auto. Red Bull kan dit jaar nog niet structureel concurreren met de bolides van vooral Mercedes. En dan heb je in de Formule 1 gewoon pech, hoe goed je ook bent!