Verstappen hapt zand in woestijn op crossmoter (video)

24 november 2016

Getty Images

Van de regen in Brazilië naar de woestijn van Abu Dhabi. Geen punt voor Max Verstappen, die aan de vooravond van de laatste Grand Prix van 2016 nog even gaat zandhappen op een crossmotor.


Geef Max Verstappen iets met wielen en een motor en hij scheurt er mee weg. Leuk, die buggy's die sponsor Red Bull ter gelegenheid van de laatste Grand Prix van het jaar heeft geregeld voor het team en een legertje journalisten, maar die heeft Verstappen hier in Abu Dhabi een jaar eerder al afgevinkt van zijn bucketlist.Driving into the sunset 😎 #desert #fun #AbuDhabiGP

Een video die is geplaatst door Max Verstappen (@maxverstappen1) op


Hij wil nu meer dan een opgevoerd golfkarretje. Dus volgt hij voor deze ene keer braaf Daniel Ricciardo. Twee KTM-crossmotoren staan al klaar. De favoriete speeltjes van Verstappens ploeggenoot, die thuis op een uurtje rijden van Perth geregeld het avontuur op twee wielen zoekt aan de woeste Australische westkust.

Helm op en weg
Ervaring heeft Verstappen niet, maar hoe moeilijk kan een motor nou helemaal zijn voor het wonderkind van de Formule 1? De 19-jarige Limburger laat zich even bijpraten door zijn goedlachse teammaat, maar weet al snel genoeg. Alleen nog die helm op en weg knalt hij, alsof hij nooit anders gedaan heeft.