Verstappen heeft echt héél veel zin in Silverstone: ‘Die bochten zijn waanzinnig snel’

28 juli 2020

BSR Agency

Voor Max Verstappen hoeft het zondag bij de GP van Groot Brittannië niet per se droog te blijven. "Het kan natuurlijk regenen op Silverstone, ook al is het zomer in Groot-Brittannië. Maar ik hou van die omstandigheden en misschien vinden we het niet erg als het gaat regenen, want dat zou de zaken wel eens op kunnen schudden”, zegt de Formule 1-coureur van Red Bull op Verstappen.com.


Verstappen heeft na een weekje rust weer zin om te gaan racen. Weer staat er een zogenoemde triple header, 3 GP’s in 3 weekeinden achter elkaar, op het programma. Op 9 augustus vormt Silverstone weer het decor en op 16 augustus wordt de GP van Spanje verreden in Barcelona.

'Waanzinnig snel'
"Silverstone is een heel mooi circuit om te rijden”, zegt Verstappen. "De bochten op Silverstone zijn waanzinnig snel en Copse is vol gas. De bocht Maggots is ook voluit in de 7e versnelling, wat al geweldig is. Vooral in de kwalificatie, omdat je niet eens meer op de rem tikt, maar gewoon terugschakelt. Op Silverstone moet je de juiste vleugelafstelling hebben, en voor de langzamere bochten wil je natuurlijk meer downforce en grip hebben.”