Verstappen: ‘Hele dag liep niet zo eenvoudig’

24 maart 2017

ANP
Verstappen: We staan nu wel waar we dachten dat we zouden staan

Een vlekkeloze eerste trainingsdag in Melbourne was het niet voor Max Verstappen. ’s Morgens noteerde hij een vierde tijd. ’s Middags een zesde, in een ingekorte korte sessie, waarin hij vroegtijdig moest stoppen na een incident. Met vier wielen stuiterde hij even naast de baan in Australië, maar kwam zonder kleerscheuren terug in de pits.


Verbeteren
"Max ging even grasmaaien en dat kostte hem wat baantijd", aldus teambaas Christian Horner. "De ochtendsessie was niettemin veelbelovend", vond Horner, die ‘s middags echter met 2 coureurs te maken had die wat klaagden over de afstellingen. "De hele dag liep het niet zo eenvoudig’’, meende Max Verstappen in het AD. "We moeten op zoek naar wat meer balans. We staan nu wel waar we dachten dat we zouden staan, maar we moeten echt nog wel wat kunnen verbeteren."

Bijna-crash
Erg onder de indruk leek de Limburger nauwelijks van zijn bijna-crash. De oorzaak? "Wat onderstuur", aldus Verstappen, kalmpjes als altijd. Hij was ook bepaald niet de enige die een angstig momentje beleefde in Albert Park. Magnus Ericsson en Jolyon Palmer crashten. En verschillende coureurs kleurden net als Verstappen buiten de lijntjes.

Top verandert niet
De wagens gaan dit seizoen een stuk sneller, een grote verandering ten opzichte van vorig jaar: "Je hebt meer grip, gaat harder door de bochten, dat soort dingen'', wilde Verstappen daarover kwijt. Aan het einde van de dag stonden er echter net als vorig jaar weer alleen Mercedessen, Ferrari’s en Red Bulls in de top. "Zoveel is daar niet veranderd. Mercedes is nog steeds heel snel, iets rapper dan ons. Ferrari zit daar niet zo ver achter."

Collega Daniel Ricciardo trok dezelfde conclusie. "Ik ben niet geschrokken door wat ik heb gezien. Had de tijden zelfs nog wel wat sneller verwacht. Maar dit was pas trainingsdag 1. We hebben nog even de tijd om te verbeteren."